Hur går det till – FAQ

Hur går kursen till?
Vi hör igång hårt och sedan ökar vi!
Ambitionen är att ha ett bra flyt på kursen och öva in vår förmåga. Det är “hur vi dansar det vi kan” som gäller, inte “Hur mycket kan vi”. Det gör att vi håller igång kursen, övar mycket och instruerar det som behövs snarare än förklarar i detalj med vinklar, grader och millimetrar.
Partner byter vi, ofta eller mindre ofta – Det är en pedagogisk och social finess som styrs av ledaren.

Hur använder jag Epassi eller Wellnet?
Anmäl dig hos oss, ange bokningskoden “EPASSI” eller “WELLNET”
När du blivit antagen får du ett mail med kursinformation och betalningsinformation med OCR-nummer, då loggar du in på Epassis eller Wellnets portal för att betala din del och nyttja bidraget.

Vilken kurs ska jag välja nästa termin?

Grundkursen är ditt första val.

I Träning-Övningsgruppen är många med på övertid, många som är med där repeterar den för xx:e gången. Det gör att du kan uppleva steget stort, tänk då på att dom repeterar sin kurs igen, såsom du kanske har gjort eller gör med grundkursen.
Dra nytta av deras förmågor och erfarenheter så lär du dig ännu bättre och fortare. Tänk även på att ni som kommer från den här grundkursen har lärt er av en bättre kursledare än dom eftersom även vi kursledare övar och blir bättre på att lära ut för varje termin som går…

Efter en eller två grundkurser är det dags att välja den grupp vi kallar Träning-Övning, många väljer båda med en repetition av grunderna.

Jag har dansat förut, vad ska jag välja för kurs?
Våra grupper kallas inte 1,2,3 o.s.v., utan är namngivna som det vi övar på eftersom “Tdans lär inte ut – Tdans övar in”. Vi rekryterar normalt sett bara till Grundkursen.
Har du gått en Nybörjar- eller Grundkurs hos någon arrangör/klubb som använder Åhej-teknik kan du undantagsvis anmäla dig till en annan nivå, ange då var du övat in dina grunder. Det är “hur vi dansar det vi kan” som gäller, inte “Hur mycket kan vi”
Nästan alla som vi övertygat om att välja Grundkursen tackar oss efteråt och tycker att det var bra. Är du driven/erfaren dansare utan Åhej-bakgrund rekommenderar vi dig att gå Grundkursen tillsammans med din andra kurs/träning. Vi är kaxiga nog att säga att “Det är vi som har sista ordet om vilken kurs du ska gå, inte du som väljer vad som passar dig”, självklart justerar vi om det blir fel.
Kursplan

Hur får jag ut mitt friskvårdsbidrag från en arbetsgivare som inte använder Epassi eller Wellnet?
Anmäl dig hos oss.
När du blivit antagen får du ett mail med kursinformation och betalningsinformation med OCR-nummer, antingen betalar du själv och ger ditt kvitto till arbetsgivaren eller ber arbetsgivaren betala din räkning. Vårt kvitto som mailas till dig efter utförd betalning innehåller alla uppgifter, kräver arbetsgivaren en pennsignatur ber vi dig skriva ut ditt kvitto och ta med till kursen så signerar vi det.
En förutsättning är så klart att du har rätt till friskvårdsbidrag.

Kan man prova en gång först?
Generellt sett är anmälan bindande eftersom vi grundar antagningarna på utrymmet och fördelningen mellan Förare/Följare. Vid vissa tillfällen erbjuder vi “Prova-på”, då är rubriken “Prova-På” synlig till vänster.
Vill du vara säker på din plats anmäler du dig på riktigt eftersom “skarpa” anmälningar har förtur.

Är du osäker av någon anledning, kontakta oss så hittar vi en bra lösning.

Hur går anmälningar och antagningar till?
Du anmäler dig till våra kurser, träningar och aktiviteter på vår hemsida
Oftast kan aktiva deltagare anmäla sig strax innan anmälan öppnas publikt. Med detta upplägg får aktiva deltagare en viss förtur, därefter tillämpar vi turordning.

Alla anmälningar antas i turordning sånär som på paranmälningar vilka nästan alltid kommer in.

Är anmälan bindande?
Eftersom vi bygger gruppen på en acceptabel fördelning mellan Förare och Följare, påverkar en sen avbokning eventuella väntetider hårt. Därför är anmälan bindande om du inte avbokar i god tid.

Hur betalar jag?
När du blivit antagen får du ett mail med kursinformation och betalningsinformation med vårt bankgironummer. V.v. ange samtliga OCR eller R-nummer vid betalning.

Kan jag anmäla mig som singel?
Det går jättebra att anmäla sig som singel!
Eftersom vi har stora grupper och tillåter en acceptabel väntetid så saxar vi ihop grupperna. Det är fler som anmäler sig som singel är som paranmälan.

Hur fungerar väntelistan?
Om gruppen är snedfördelad eller lokalen fylld tar vi fortfarande emot anmälningar, framförallt eftersom så många anmäler sig som singlar till båda rollerna.
Löpande matchar vi singelanmälningar för att få ihop jämna par med en accaptabel väntetid. När det närmar sig kursstart med någon vecka kvar börjar vi nyttja obetalda platser till väntelistans kö. Det gör att du kan komma att erbjudas en plats mycket nära kursstarten, så håll koll på mailen!

Rädda en kompis på väntelistan!
Har du inte anmält dig ännu och har en kompis på väntelistan…., eller står du på väntelistan och har värvat en kompis? Räddningen är nära – Gör en singelanmälan och ange den som står på väntelista som kommentar i slutet av anmälan. Inte som partner! Anmälan ska förstås gälla motsatt dansroll

Vad är det för åldrar på deltagarna?
Det sätt som vi dansar på tillsammans med täta byten gör att alla åldrar får dansa med likasinnade någon gång!
Våra stora grupper spänner över åldrarna från någon trettonåring, några 15-20 åringar, de flesta mellan 20-50 för att sedan minska i samma skala upp till någon 70+.

Vad händer första gången?
När du kommer så möts du av vår incheckning, där stämmer vi av dina uppgifter och ger dig ditt deltagarkort. Kommande gånger drar du ditt kort själv för incheckning.

Är kursen/träningen alltid samma veckodag?
Ja, vi håller oss till samma veckodag som en viss kurs/träning börjar på. Det kan hända att vi hoppar över en vecka p.g.a. skollov eller någon annan tillfällig anledning. Antalet kursgånger blir alltid som utlovat, så hoppar vi över så tar vi igen det på slutet

Jag kommer att missa några/många gånger – Kan man ta igen det?
Du är alltid välkommen att ta igen en missad gång, antingen genom att gå på en annan plats samma vecka eller dubblera nästa vecka på flera platser. Vi försöker att hålla ihop det så att vi gör samma övningar på de olika orterna i samma vecka.

Skulle du missa ett par-några gånger på Grundkursen så förlorar du inte så mycket annat än övningstid eftersom vi repeterar allting varje gång.
Skulle du missa tillfällen på andra kurser/träningar så förlorar du bara övningstid eftersom varje gång är fristående.

Kursen har redan börjat, kan jag hoppa in?
Vi övar in i stället för lär ut!
Det gör att, eftersom vi repeterar grundkursens tillfällen varje gång (ju längre vi kommit, desto kortare tid), så kan du hoppa in t.o.m. tredje kursgången. Gäller det övriga grupper/träningar är varje tillfälle fristående. En förutsättning är förstås att det finns plats.

Allmänna villkor
Klicka här